Theaterzaal Atheneum na vijf jaar opnieuw open

De theaterzaal van de school GO! campus De Tandem is na vijf jaar opnieuw open. De benedenverdieping van de zaal, die plaats biedt aan 350 toeschouwers, werd zaterdag plechtig in gebruik genomen met een voorstelling van Les Misérables, in aanwezigheid van Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van GO!.

GO! campus De Tandem viert haar 75ste verjaardag. De voorbije jaren kregen alle gebouwen een facelift en dit jaar was de theaterzaal aan de beurt. “De zaal werd gebouwd in 1947 en we hebben de benedenverdieping in authentieke staat hersteld”, zegt communicatieverantwoordelijke Lisa Tondat. “In 2012 werd de zaal afgekeurd door de brandweer. Nu is ze opnieuw in ere hersteld en we mogen zeggen dat de zaal de parel van de campus geworden is. De zaal is in de eerste plaats bedoeld voor onze leerlingen, maar we stellen ze ook ter beschikking van de Eeklose bevolking en verenigingen. Zo hebben we een vast contract met EKTT Hermelijn, maar er komen ook samenwerkingen met onder andere N9. In een volgende fase wordt ook de bovenverdieping en het balkon hersteld, alles samen goed voor ruim 75.000 euro.”

bron: HLN.be – 20/03/2017 : http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-eeklo/theaterzaal-atheneum-na-vijf-jaar-opnieuw-open-a3109090/