, ,

Jan Vercruysse versus Kilimanjaro

Kilimanjaro

De Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika met een hoogte van 5895 meter.
Het massief bestaat uit drie aaneengesloten stratovulkanen: de Shira, de Mawenzi en de Kibo. Het hoogste punt bevind zich op de Kibo, namelijk Uhuru Peak.

Autovista Kilimanjaro Challenge

Sinds januari 2018 werd een groepsgebonden uitdaging gelanceerd om geld in te zamelen voor UNICEF.
Het doel bestaat er in om drie teams van veertien personen op de top van de Kilimanjaro te brengen.

De groepen zullen de Rongai Route gebruiken, een middellange route. Dit is de enige route die de Kilimanjaro benadert vanuit het noorden en zal ongeveer acht dagen in beslag nemen om te volbrengen. De Rongai-route biedt een meer geleidelijke opstijging, waardoor er voldoende tijd is om te acclimatiseren aan de hoogte.

De uitdaging gaat niet specifiek over het bereiken van de top.
Het focust op het verlegen van grenzen, leren over jezelf, samenwerken als een team en het ophalen van geld voor de kwetsbare kinderen waar UNICEF zich voor inzet.

  • Persoonlijke groei en ontwikkeling – uw potentieel bereiken
  • Teamwerk – werken als een team, elkaar ondersteunen en vertrouwen op elkaar
  • Fondsenwerving – veel geld inzamelen voor een heel goed doel
  • Klimmen op de berg – de fysieke uitdaging

Maar – of ze het nu naar de top halen of niet – al onze uitdagers die hun uiterste best doen om alle vier onze doelstellingen te bereiken, zijn geslaagd.

Het bereiken van de inzamelingsdoelstelling van 2000 € per klimmer zorgt ervoor dat een 4X4 terreinwagen kan worden gekocht. Met dit voertuig kunnen gezondheidswerkers vaccinatieprogramma’s en dringende medische zorg bieden aan kinderen in afgelegen en moeilijk bereikbare gemeenschappen.

Alle ingezamelde geld gaat volledig en rechtstreeks naar UNICEF. De kosten van de beklimming worden gedekt door de Autovista Group als het fondsenwervingsdoel wordt bereikt.

http://autovistakilimanjarochallenge.com

Jan Vercruysse

U zag hem vast en zeker al bij ons op de planken!

Jan heeft de uitdaging aangenomen met een internationaal team van Autovista collega’s. Autovista is de firma waar hij al 17 jaar voor werkt. Hij heeft reeds z’n doelstelling om minimaal 2000 € in te zamelen behaalt.

Via zijn blog kan je lezen hoe hij zich heeft voorbereid de voorbije maanden, gaande van z’n inzamelacties tot het klaarstomen voor de klim. Zelfs de hoogste berg van Schotland (Ben Nevis, Hoogte: 1.345 m), Wales (Snowdon, Hoogte: 1.085 m) en van Engeland (Scafell Pike, Hoogte: 978 m) heeft hij reeds overwonnen.

Vandaag is Jan samen met z’n team vertrokken vanuit Amsterdam op weg naar Kilimanjaro Airport.

We wensen je het allerbeste toe, Jan!
We zijn fier op je.