Fred De Winne (79), al 30 jaar huisregisseur bij EKTT Hermelijn, ontving de medaille voor stadsverdienste. Daarnaast was en is hij ook acteur en auteur van toneelspelen en eenakters. De toneelvereniging Hermelijn werd zelf ook in de bloemetjes gezet omwille van haar dertigste verjaardag.

EKTT Hermelijn viert haar dertigste verjaardag. Voor die gelegenheid werden de leden in het stadhuis ontvangen. Omdat het stadsbestuur van mening is dat bezieler en medeoprichter Alfred De Winne extra moest gehuldigd worden, kreeg hij een medaille voor stadsverdienste.

Fred woonde verschillende tientallen jaren in Eeklo en was cultureel ambassadeur van zijn stad: als acteur (prijs voor de beste acteur in het Landjuweel 1978), als regisseur (eerste prijs stad Gent in 1983), als auteur van toneelwerken / eenakters / wagenspelen, als lid van de Keurgroep AKVT, als medeoprichter van EKTT Hermelijn.

Hij is al 30 jaar huisregisseur van EKTT Hermelijn, met als meest in het oog springende realisaties: ‘Barabbas’, ‘Het dagboek van Anne Frank’, ‘Eén vloog over het koekoeksnest’,… Hij droeg ook zijn steentje bij tot de toneelopleiding van veel stadsgenoten. De jongste jaren was hij één van de initiatiefnemers voor het opstarten van het Vertelgenootschap van het Plattelandscentrum Meetjesland.

(foto Joost D’huyvetters)

(bron: site Stad Eeklo)